Viktigt att tänka på


Många av oss gillar att träna och hålla igång av flera olika skäl, men för mig är det hälsan som är viktigast medan allt annat bara är ett plus i kanten. Jag tänkte dela med mig av några få punkter som jag anser är väldigt viktigt men som många faktiskt glömmer trots att dom är självklara!

  • Tänk igenom varför du tränar – Tränar du för dig själv eller för att någon har tvingat dig? Kom ihåg att träning är fantastiskt bra men du bör alltid träna av egen vilja och inte för att någon tvingar dig!
  • Skapa en träningsrutin – Det är viktigt att du tänker till hur du tränar och därefter skapar ett schema som är anpassat för dig själv. Det finns massor med bra schemat som du kan hitta på internet.
  • Sov ordentligt – Om du tränar hårt så är det viktigt att du också låter kroppen återhämta sig, vila ut ordentligt och sov mycket.
  • Ät ordentligt – Många tror att man ska undvika att äta för att gå ner i vikt, men detta stämmer inte. Ät hälsosamt istället för att skära ner på maten!
  • Lär dig träna rätt – Du behöver ingen PT för att träna rätt även om det kanske är bra för vissa att ta hjälp utifrån. Sök på nätet så kommer du att hitta allt du behöver, det finns massor med gratistips!

Detta inlägg blev kort men förhoppningsvis har det hjälpt dig, om ändå lite. Och förresten om du bor är befinner dig i Stockholm så kan jag varmt rekommendera Thatsup, ett av de bästa gym jag tränat på med fantastisk personal!

/Kramis!